O Noua Viata


Acasă

Acasă

Fundaţia Umanitara “O Nouă Viaţă” este o organizaţie non-guvernamentala, apolitica şi neconditionata religios infiintata in Siret, România prin decizia Tribunalului Suceava din 3 octombrie 1997, acreditata in iunie 2008.

Obiectivul primar al fundatiei este acela de asistare a procesului de dezinstitutionalizare a tinerilor din Spitalul de Copii Neuropsihici Siret prin “construirea” podului peste prapastia ce se afla între ei si comunitatea locala

Singurul mediu în care s-a produs dezvoltarea personalitatii acestor tineri îl reprezintă zidurile spitalului unde locuiau aproximativ 600 de copii și tineri.
Este evident că pentru a începe procesul de dezinstitutionalizare trebuia ca, mai întâi, acesti tineri să fie mutati din spital. Astfel fundatia a decis construirea primului asezamant de tip familial in anul 1998, urmand progresiv deschiderea altor 6 case in perioada 1999 – 2007 in care au fost gazduiti 41 de tineri.

Prin educatia si programele de formare a aptitudinilor de bază acestia au ajuns la un nivel de viata semi-independent si chiar independent fiind pregatiti pentru ceea ce reprezinta “viata”.

Pentru contributia adusa la dezinstitutionalizarea copiilor cu handicap din institutii fondatorul si presedintele Fundatiei O Noua Viata Monica McDaid a primit in anul 2000 Steaua Romaniei - cea mai inalta distinctie acordata de catre presedintele tarii.

Noi urmarim ca tinerii sa se integreze in comunitate, sa aiba un loc de munca, o locuinta, prin urmare 24 sunt angajati la societatea comerciala Marsin SRL al carei unic actionar este FU “O Noua Viata” iar alti 7 lucreaza la Holzindustri Schweighofer – o fabrica din zona Siret.

Ne gasesti si pe Facebook
www.facebook.com/fundatia.onouaviata

EVENIMENTE

Donatii online cu Paypal: