O Noua Viata


CAMPANIA 3,5 %

CAMPANIA 3,5 %

3,5 % - Lasa-ti semnatura pe o fapta buna.

TERMEN LIMITĂ DE DEPUNERE 15 MARTIE 2019

Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit către activitatea Fundației, pentru a susține: 7 case de tip familial, un bloc de garsoniere cu 12 beneficiari, centru socio vocational de zi, program comunitar si drop in, program de sprijin educational pentru copiii proveniti din familii sarace.
FundatiA “O Noua Viata”, care isi desfasoara activitatea in domeniul social, acordand servicii de asistenta sociala, informare, consiliere, orientare profesionala tinerilor cu dizabilitati. Fiind o organizatie nonprofit resursele ne sunt limitate, marea majoritate a activitatilor noastre fiind realizate din sponsorizari si donatii din strainatate.
In acest motiv, Legea privind diretionarea a 3,5 % din impozitul pe venit reprezinta pentru noi o oportunitate iar pentru voi reprezinta ocazia de a va alatura unei cauze pe care doriti sa o sustineti.
De ce să redirecționăm?

Această suma nu reprezintă o sponsorizare sau donație. Ea este, o parte a impozitului pe venit deja achitat, care poate fi direcționată de către fiecare cetățean în parte către entitatea dorită de acesta. În cazul în care nu redirecționați acești 3,5%, banii rămân statului.

- O firma care isi incurajeaza angajatii sa directioneze 3,5 % din impozitul lor este o firma responsabila social, demonstrand ca nu ii este indiferent ce se petrece in jurul sau. Puteti ajuta persoane in nevoie directionand 3,5 % catre o Fundatie care lucreaza pentru ei!

Ce trebuie sa facem ?

Daca v-ati hotarat, va ajutam noi ! Trebuie doar sa urmati acesti pasi:

DESCĂRCAȚI FORMULARUL 230 dacă în 2018 ați avut venituri din salarii sau din pensii

COMPLETAȚI FORMULARUL. Nu este necesară specificarea sumei și nici atașarea Fișei Fiscale.

TRIMITEȚI formularul completat, pâna la data de 15 martie 2019, astfel:

- direct la registratura administrației financiare de care aparțineți sau la oficiul poștal, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.
- la adresa Fundației : Str. Unirii, Nr. 11, Siret, Jud. Suceava, 725500
- prin intermediul companiei

Informatii pentru completare

1. În rubrica "Anul" se înscrie anul pentru care se completează formularul, cu cifre arabe cu 4 caractere (de
exemplu: 2018).
2. Secțiunea I "Date de identificare a contribuabilului"
3. În caseta "Cod numeric personal/Număr de identificare fiscală" se înscrie codul numeric personal al contribuabilului sau numărul de identificare fiscală atribuit de către Agenția Națională de Administrare Fiscală cu ocazia înregistrării fiscale, după caz, înscriindu-se cifrele cu aliniere la dreapta.
4. În rubricile "Nume" și "Prenume" se înscriu numele și prenumele contribuabilului.
5. Rubricile privind adresa se completează, după caz, cu datele privind adresa domiciliului fiscal al
contribuabilului.

Secțiunea IV "Destinația sumei reprezentând 3,5% din impozitul anual pentru susținerea entităților nonprofit și a unităților de cult, care sunt furnizori de servicii sociale acreditați cu cel puțin un serviciu social licențiat, în condițiile legii"

1. Secțiunea se completează de către persoanele fizice care dispun asupra destinației sumei reprezentând 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii și asimilate salariilor și/sau pe veniturile din pensii pentru susținerea entităților nonprofit și a unităților de cult, care sunt furnizori de servicii sociale acreditați cu cel puțin un serviciu social licențiat, în condițiile legii.

2. Suma - se completează cu suma solicitată de contribuabil a fi virată în contul entității nonprofit/unității de cult.
3. În situația în care contribuabilul nu cunoaște suma care poate fi virată, nu va completa rubrica "Suma", caz în care organul fiscal va calcula și va vira suma admisă, conform legii.

Veti sti cum au fost folositi banii?

Desigur!

SINCERE MULTUMIRI TUTUROR CELOR CARE AU INCREDERE IN NOI SI DIRECTIONEAZA 3,5 % CATRE FUNDATIA “O NOUA VIATA” !

» Download: Declaratie 230

Cerere de redirectionare

Poți redirecționa 3,5 % din impozit prin intermediul companiei tale, cu o cerere (model precompletat parțial) adresată departamentul economic/resurse umane, folosind următoarele date:

Denumirea entității non-profit: Fundația Umanitară O Nouă Viață
Cod de identificare fidcală: 9876790
Cont: Banca BRD GSG Siret: IBAN: RO30BRDE340SV02971583400

Decizia de a redirecționa prin intermediul companiei tale îți aparține, iar compania este obligată să permite să-ți ofere detaliile necesare și să te sprijine în acest sens. În cererea adresată departamentului său financiar/resurse umane, poți alege perioada de redirecționare, de la o lună la doi ani fiscali consecutivi.

» Download: Cerere de redirectionare