O Noua Viata


Cand a fost initiat acestui proiect, in Spitalul NPI Siret conditiile de viata erau extrem de dificile, personalul era insuficient instruit, iar nevoile de nutritie, dezvoltare si educatie ale copiilor si tinerilor nu erau satisfacute.

Fundația O Nouă Viață venind în întâmpinarea politicii guvernamentale românești cu privire la dezinstituționalizare și dizolvarea marilor instituții de protecție a persoanelor cu dizabilități a decis construirea primului Asezământ de tip familial, Casa Kincasslagh în anul 1998, urmând progresiv deschiderea altor 6 case care găzduiesc 70 de tineri.
Următorul pas a fost integrarea tinerilor în comunitate și oferirea oportunității de a avea un loc de muncă. În acest sens, 10 tineri sunt angajați la SC Holziindustrie Srl din Dornești si Siret, iar un număr de 20 de tineri sunt angajați la SC Marsin SRL Siret, societate comercială al carei unic acționar este Fundația O Nouă Viață. Ținem să amintim faptul că salariul tinerilor amintiți mai sus este plătit de fundația O Nouă Viață.
Datorită noilor proiecte inițiate de fundație, de facilitățile din Casa Neptune beneficiază 24 de tineri cu dizabilități din Spitalul de Psihiatrie din Siret, iar de Casa Kincasslagh alți 12 tineri cu nevoi speciale din cadrul Direcției pentru Protecția Copilului și Asistență Socială Suceava.
Un alt proiect s-a finalizat la sfârșitul anului 2007 și a constat in construirea unui bloc de garsoniere pentru un număr de 10 tineri din cadrul fundației. Acest proiect s-a născut datorita faptului că unii tineri și-au manifestat dorința de a locui cât mai independent, sau doresc să-și intemeieze o familie.

Principiile care stau la baza programelor furnizate în cadrul Fundației O Noua Viata
- Respectarea drepturilor și a demnității umane;
- Beneficiarilor li se respectă dreptul la demnitate prin recunoașterea valorii fiecăruia ca ființă rațională, respectându-se convingerile sale politice, religioase, culturale, sociale.
- Beneficiarii au dreptul la politete si consideratie din partea profesionistului creandu-se posibilitatea unei cooperari constructive intr-un climat de incredere reciproca intre cei doi factori implicati.
- Beneficiarilor li se respectă dreptul la viață personală ;
- Asigurarea autodeterminării și a intimității persoanelor beneficiare;
- Asigurarea dreptului de a alege;
- Abordarea individualizată și centrarea pe persoană ;
- Cooperarea și parteneriatul ;
- Recunoașterea valorii fiecărei persoane ;
- Abordarea comprehensivă, globală și integrată;
- Orientarea pe rezultate ;
- Îmbunătățirea continuă a calității ;
- Combaterea abuzului asupra persoanelor beneficiare, în cadrul instituției ;

RAPORT ACTIVITATE LOCUINTE MINIM PROTEJATE

» Download: RAPORT DE ACTIVITATE LOCUINTE MINIM PROTEJATE